veiligheid-vooropTip 1: Voor iedereen die te maken krijgt met letsel als gevolg van een ongeluk of ernstige gebeurtenis, geldt één belangrijke eerste tip: breng uzelf eerst in veiligheid!

Stap uit de gevaarlijke situatie

Dit klinkt logisch, maar door schrik, paniek, pijn en / of stress is dit in de praktijk lastiger dan het lijkt. Waar het op neer komt, is dat u er zo snel mogelijk voor zorgt dat u ‘uit de gevaarlijke situatie stapt‘.

Heeft u letselschade als gevolg van een verkeersongeluk? Zorg dat u – indien mogelijk – zo snel mogelijk uit uw voertuig en van de weg af raakt. Zoek een beschutte plek in de berm of op de stoep.

Lukt het u in uw voertuig de weg af te rijden, des te beter. Zo niet: u komt zelf op de eerste plaats! Bij een bedrijfsongeval of ander ongeluk geldt hetzelfde advies: weg uit de gevaarlijke omgeving, zo snel mogelijk!

Vanzelfsprekend is deze tip ook van toepassing op alle andere situaties waarbij men letsel kan oplopen; uw veiligheid voorop!

Deze eerste letselschade tip uit de serie van 50, is in feite een ‘les’ om te onthouden. Een waarschuwing tegen normaal en logisch menselijk gedrag.

In noodsituaties zijn we geneigd al onze persoonlijke bezittingen te redden. Maar dan vraagt u teveel van uzelf. Als het lukt uzelf en eventuele medepassagiers in veiligheid te brengen, volgt de rest vanzelf.

Tip 1 is echt de meest essentiële van allemaal. Besef dat uw leven niet vervangbaar is. Uw auto, motor, brommer, fiets en andere persoonlijke spullen wel!

(aanvullende tip: is er sprake van een verkeersongeval, vul dan direct het schadeformulier in. Dit dient te gebeuren op de plek van het ongeval. Vraag omstanders zo nodig om hulp. Op de volgende website vindt u een artikel met downloadbaar schadeformulier + uitleg en voorbeeld. Of gebruik de app.)

Bekijk alle 50 letselschade tips

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *