Bron: eerstehulpwiki.nl

Tip 10: maak duidelijke foto’s van zichtbaar letsel, ter ondersteuning van de bewijsvoering. Doe dit direct op de plek van het ongeval of vraag uw arts om hulp.

Bewijs is alles in een letselschadezaak. Onze 10e tip luidt dan ook: maak duidelijke foto’s van uw verwondingen. Zo snel mogelijk na het ongeval.

Probeert u om iedere wond te fotograferen. Van blauwe plekken, tot een open wond, een zwelling en littekens. Vraag zo nodig uw arts om hulp.

Tegenwoordig heeft vrijwel iedere smartphone een professionele camera waarmee u prima foto’s kunt maken. Heeft u geen telefoon met camera gebruik dan een goede digitale camera. Wij raden u aan direct na het ongeval foto’s te maken. Zet gemaakte foto’s in de cloud, zodat u ze niet kunt verliezen.

Vergeet ook niet in de dagen, weken en maanden nadat u gewond bent geraakt te blijven fotograferen. Zo legt u niet alleen de ernst van het zichtbare letsel vast, maar ook het verloop ervan. Maak ‘totaalplaatjes’, maar ook detailfoto’s. En bedenk: beter een paar foto’s te veel, dan te weinig.

Bij elk soort ongeval
Voor wie is dit specifieke advies in onze serie tips bedoeld? Oftewel wie adviseren wij foto’s te maken? Iedereen die gewond is geraakt bij een ongeval. Of het nu om een verkeersongeluk, bedrijfsongeval of bijvoorbeeld een hondenbeet gaat.

Letsel aantonen
Waarom is het zo belangrijk om foto’s te maken? Met foto’s heeft u letterlijk bewijsstukken in handen. Hoe overtuigender het bewijs, hoe minder kans op discussie. U voorkomt dat er later eventueel discussies ontstaan met de verzekeraar. Over de juistheid van het door u opgevoerde letsel kan – door ondubbelzinnige foto’s – geen twijfel meer bestaan!

Maak duidelijke foto’s van uw verwondingen. Hoe ernstig of relatief onschuldig deze ook zijn. Foto’s zijn hét bewijs van de verwondingen die u tijdens het ongeval hebt opgelopen.

Voor meer letselschade tips, bekijk ons overzicht van 50 letselschade tips.

(aanvullende tip: is er sprake van een verkeersongeval, vul dan direct het schadeformulier in. Dit dient te gebeuren op de plek van het ongeval. Vraag omstanders zo nodig om hulp. Op de volgende website vindt u een artikel met downloadbaar schadeformulier + uitleg en voorbeeld. Of gebruik de app.)

Afbeelding via: eerstehulpwiki.nl

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *