verklaring-ongeval-noterenTip 11: Zet z.s.m. uw eigen verklaring op papier. Dit advies geven wij alle slachtoffers van een ongeluk met letsel. Ieder ongeval – groot of klein, ernstig of relatief onschuldig – zorgt voor commotie en stress.

Als u niet direct opschrijft wat er volgens u gebeurd is, vergeet u misschien belangrijke details.

Ons advies zou zijn: noteert u (bijvoorbeeld in een Word-document) zo gedetailleerd mogelijk stap voor stap wat er de betreffende dag gebeurd is.

Wij hebben het in deze serie tips al eerder aangegeven: u kunt beter ‘te veel’ verklaringen en bewijsstukken aanleveren dan te weinig. U wilt een zo correct mogelijke behandeling van uw zaak. U wilt voorkomen dat u een deel van uw eigen schade moet dragen. Uw eigen verhaal op papier helpt hierbij!

Wat noteert u?
Wat moet u in ieder geval noteren? Zoveel mogelijk relevante details. Dag, datum, tijdstip, mogelijke oorzaak, locatie, omstandigheden, getuigen, persoonsgegevens van schuldige partij, etc. Tip: bewaar uw aantekeningen in de cloud, zodat u ze nooit verliest.

Verkeersongeval: bij een verkeersongeval denken we aan een accurate beschrijving van locatie, tijdstip, betrokken voertuigen, mogelijke oorzaak, aantal inzittenden, weersomstandigheden en andere bijzondere feiten. En natuurlijk beschrijft u uw verwondingen en de materiële schade die is ontstaan. Voeg ook foto’s toe aan het dossier.

Bedrijfsongeval: is er sprake van een bedrijfsongeval dan is het verstandig uiteen te zetten hoe, waar en wanneer de calamiteit is ontstaan. Wie er bij betrokken waren en welk letsel u heeft opgelopen.

Bij elk ander ongeval is het raadzaam om zoveel mogelijk relevante details te noteren (oorzaak, gevolgen, afhandeling)

Met een heldere, complete eigen verklaring levert u een document aan waar uzelf en betrokken verzekeraars op terug kunnen vallen. Mocht uw zaak een langdurige kwestie worden, wellicht tot in de rechtszaal aan toe, dan is een eigen verklaring onmisbaar! Maak regelmatig een backup van belangrijke documenten.

Voor het noteren van alle relevante feiten rondom uw zaak, maakt u gebruik van een notitieboek of schrift, Microsoft Word of een programma als Google Docs. Dit programma stelt u in staat gemakkelijk gratis Word documenten te maken, welke u kunt raadplegen vanuit uw eigen Google account. Aantekeningen en wijzigingen worden onmiddellijk opgeslagen. Uw notities worden opgeslagen ‘in de cloud’, zodat u ze nooit zult verliezen.

Voor meer letselschade tips, bekijk ons overzicht van 50 letselschade tips

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *