schuldige-aansprakelijk-stellenTip 12: Bent u het slachtoffer van een ongeval, dan is het essentieel zo snel mogelijk de schuldige partij aansprakelijk te stellen. Ongeacht het soort ongeval en ongeacht de ernst en omvang van de letselschade, is de tip: doe dit direct!

Als slachtoffer heeft u schade opgelopen. Tijdens een verkeersongeval, een ongeluk op uw werk, misschien bent u mishandeld. In welk geval dan ook, u maakt veel extra kosten. Uitgaven die u niet had hoeven doen, als u geen letsel had opgelopen.

Voorkom financiële problemen
Door al deze extra kosten, is er een reële kans dat u in financiële problemen komt. Hoe eerder u aanklopt bij de veroorzaker / verantwoordelijke van het ongeval, hoe eerder u voorschotten kunt claimen. Zodra de aansprakelijkheid is erkend, heeft u namelijk direct recht op deze vergoedingen.

Voorkom verjaring; stel de schuldigen meteen aansprakelijk
Maar er zijn meer redenen om meteen ‘de schuldige aan te wijzen’. De letselschade zaak loopt zo geen kans op verjaring. Als u een en ander uitstelt, kunnen er vervelende discussies ontstaan tussen de partijen

Juridisch geschil voorkomen
En bedenk ook dat u geloofwaardiger overkomt als u ogenblikkelijk de schuldige aansprakelijk stelt. U laat er geen twijfel over bestaan dat er een directe relatie is tussen uw klachten en het ongeluk. Slachtoffers die lang wachten met het aanspreken van de veroorzaker van het letsel, geven verzekeraars de ruimte te gaan steggelen over allerlei details.

Als slachtoffer van een ongeval is het belangrijk direct te handelen. Een van de dingen die u zo snel mogelijk moet doen, is de schuldige partij aansprakelijk stellen. Zo mogelijk op de dag van het ongeval. Schrijf zelf een aansprakelijkheidsbrief (let op; vermeld belangrijke details) of vraag uw letselschadeadvocaat dat te doen.

Voor meer letselschade tips, bekijk ons overzicht van 50 letselschade tips

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *