dagboekTip 16: houd uw klachten dagelijks goed bij. Bent u het slachtoffer van een ongeval met letsel? Het is belangrijk dagelijks bij te houden hoe uw klachten zich ontwikkelen. Deze tip geldt voor iedereen die na een ongeluk last heeft van pijn, verwondingen en/of psychische klachten.

U kunt een dagboek / notitieboek gebruiken, of een en ander bijhouden op uw computer. Zorgt u in het laatste geval voor een back-up of kopie!

Waarom klachten dagelijks bijhouden?
Er zijn een aantal redenen waarom het bijhouden van een dagboekje zo belangrijk is. Het is moeilijk te voorspellen of en wanneer u meer of minder last krijgt. Ook is niet in te schatten wat de gevolgen zullen zijn. Kunt u hetzelfde werk blijven doen? Bent u even mobiel als voor het ongeluk? Heeft u dagelijks last van ongemakken of beperkingen? De antwoorden op deze vragen zijn essentieel bij het bepalen van de schadevergoeding.

Hoe nauwkeuriger u een en ander in een dagboek of een notitieboek bijhoudt, hoe sterker uw onderhandelingspositie tegenover de verzekeraar. Bovendien is er minder kans op discussie. Daarnaast kunt u een zo volledig mogelijke schadeclaim indienen. Verder is het voor uw letselschade advocaat gemakkelijker een inschatting te maken van toekomstige (lichamelijke) beperkingen en de schade die daaruit zal voortvloeien.

Dagelijks klachten noteren
U noteert dagelijks hoeveel pijn u heeft en of de klachten verergeren, verminderen of gelijk blijven. Zo kan er geen discussie ontstaan over de ernst van het letsel. U heeft het namelijk zwart op wit staan! Het resultaat is dat u precies de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Om geen enkele twijfel te laten ontstaan over uw verwondingen en de gevolgen ervan nu en in de toekomst, is het aan te raden een letselschade-notitieboekje bij te houden. U zorgt er zo zelf voor dat u het maximale bedrag aan schadevergoeding ontvangt.

Voor meer letselschade tips, bekijk ons overzicht van 50 letselschade tips

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *