verzekeraarsTip 18: ga zelf nooit met een verzekeraar in gesprek! Het komt regelmatig voor dat slachtoffers van ongelukken direct benaderd worden door de belangenbehartiger van de tegenpartij.

De tip is: ga zelf nóóit in gesprek met een verzekeraar! Laat dit over aan uw letselschade advocaat.

Laat de juridische discussie over aan een expert
Bent u mishandeld of door een hond gebeten? Heeft u letsel overgehouden aan een bedrijfsongeval of een verkeersongeluk? Bent u slachtoffer van een ander ongeval? Deze tip geldt voor u allemaal.

Er zijn veel deskundigen op het gebied van letselschade die u in de arm kunt nemen. Deze experts weten precies hoe ze moeten onderhandelen met een verzekeringsmaatschappij. Zij zorgen ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

De risico’s voor het slachtoffer
Gaat u in uw eentje het gesprek aan met een verzekeraar, dan loopt u de volgende risico’s: terwijl de verzekeringsmaatschappij u aan het lijntje houdt, verslechtert gaandeweg uw medische situatie. De kosten die u maakt in verband met uw letsel lopen steeds verder op. De verleiding om snel akkoord te gaan met een schadevergoeding, is dan groot.

De verzekeringsmaatschappij zal u overhalen akkoord te gaan met een te lage schadevergoeding. De verklaringen die u aflegt, verslechteren bovendien uw juridische positie (bij eventuele latere geschillen heeft u dan geen poot om op te staan). En zeker als u schriftelijk instemt, is het lastig om in een later stadium onder die ‘afspraken’ uit te komen.

Nooit zelf onderhandelen met WA-verzekeraar van tegenpartij

Voor alle letselschade slachtoffers is het advies: nooit zelf onderhandelen met de verzekering van de tegenpartij. Laat u bijstaan door een goede, betrouwbare letseladvocaat!

Voor meer letselschade tips, bekijk ons overzicht van 50 letselschade tips

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *