politieautoTip 2: Bel bij letsel, direct 112. In Nederland en de meeste andere Europese landen is 112 het noodnummer, ook wel alarmnummer genoemd, voor alle hulpdiensten.

Als u dit korte telefoonnummer belt, wordt aan de andere kant van de lijn snel en vakkundig bepaald welke hulpdiensten uw kant op worden gestuurd.

Advies nummer 2 van onze serie, 50 letselschade tips, is dan ook: zorg dat de hulpdiensten, bij letsel, snel uw kant op komen. Of het nu de politie, ambulance of brandweer is, 112 bellen is pure noodzaak!

Vraag zo nodig de omstanders 112 te bellen
Kunt u door het letsel zelf niet bellen, of heeft u geen smartphone bij de hand? Vraag omstanders om zo snel mogelijk 112 te bellen. Hoe eerder, hoe beter.

Bij elk ongeluk of gebeurtenis
Vanzelfsprekend is het bij elk ongeluk of gebeurtenis, waarbij sprake is van letsel, van belang om direct 112 te bellen. Is er geen letsel, dan is 112 bellen meestal niet nodig. Zie: wanneer 112 bellen op Politie.nl, voor meer informatie.

Waarom 112 bellen?
Waarom is het zo belangrijk om professionele hulp in te roepen? Allereerst kan ambulancepersoneel direct hulp verlenen als er sprake is van lichamelijk letsel. De diverse professionals kunnen ook snel de situatie inschatten en daar op anticiperen met accurate maatregelen. Lopen andere verkeersdeelnemers gevaar? Is er kans op brand of een ontploffing? Moet de locatie afgezet worden in verband met de schadeafhandeling?

Onze tweede tip, bel direct 112, betekent in feite dat u zo snel mogelijk hulp inschakelt. Hulp waar u recht op heeft. Iedereen die in de ongelukkige situatie belandt van een verkeersongeval, bedrijfsongeval of een ander ongeluk is kwetsbaar. Weet dat u er niet alleen voor staat. Bel 112!

(aanvullende tip: is er sprake van een verkeersongeval, vul dan direct het schadeformulier in. Dit dient te gebeuren op de plek van het ongeval. Vraag omstanders zo nodig om hulp. Op de volgende website vindt u een artikel met downloadbaar schadeformulier + uitleg en voorbeeld. Of gebruik de app.)

Bekijk alle 50 letselschade tips

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *