dagboekTip 21: noteer uw uitgaven zorgvuldig in een dagboek. En heel belangrijk; bewaar alle bonnen en facturen. Deze raadgeving mag u letterlijk nemen! Als u consequent bijhoudt wat u allemaal uitgeeft in verband met het opgelopen letsel, kunt u op den duur echt alle letselschade vergoed krijgen.

Misschien denkt u ‘maar dat spreekt toch voor zich’? Helaas wijst ervaring uit dat dat niet zo is. Mensen die geconfronteerd worden met letselschade hebben meer dan genoeg aan hun hoofd. De gebeurtenis moet verwerkt worden.

Het vergt de nodige extra energie om het ‘normale leven’ weer op te pakken. En dan is het ook nog zaak de complete administratie in verband met de schade op orde te houden. Vandaar dit simpele, maar zo belangrijke advies. Vindt u het lastig om dit op dagelijkse basis in orde te maken, vraag dan een ander dit voor u te doen. Familie en vrienden staan voor u klaar.

Noteer alle uitgaven; groot of klein
Of het nou gaat om een bedrag van EU 0,50 of EU 500,00, schrijf het op! U heeft namelijk recht op vergoeding van álle kosten die u maakt als gevolg van het ongeluk.

Deze goede raad bestaat welbeschouwd uit een drietal tips;

  • Noteer alle uitgaven;
  • Noteer alle uitgaven direct nadat u ze gedaan heeft;
  • En noteer alle uitgaven bij elkaar in één schrift of dagboek.

Bewaar alle bonnen
Het is van het grootste belang om naast het noteren van uw uitgaven, ook al bonnen zorgvuldig te bewaren. Doet u dat vooral. Zodoende kan de geleden financiële schade namelijk te allen tijde bewezen worden. Dit voorkomt een onnodige discussie.

Gebruik een schrift of schrijfblok
Losse blaadjes of memo’s kunt u kwijtraken. Een schriftje of schrijfblok kunt u op een veilige en handige plek opbergen.

Google Docs: een handige oplossing voor onderweg
U kunt ook gebruikmaken van Google Docs. Dit is vooral handig wanneer u buitenshuis bent en notities wilt maken. Dit programma is gratis. U kunt de app downloaden. Maak een nieuw document aan en noteer dagelijks uw kosten en eventuele bijbehorende aantekeningen.

Facturen en bonnetjes kunt u fotograferen en in hetzelfde programma uploaden en bewaren als bijlage. Uw notities en bijlagen worden veilig bewaard in de cloud, u raakt nooit meer iets kwijt. Alles is gemakkelijk toegankelijk via uw Google account. U hoeft uw aantekeningen niet telkens op te slaan, dat doet dit programma automatisch voor u.

Tip 21 is een praktische tip. Het vergt een kleine discipline om iedere keer dat u kosten maakt, die te noteren. Bewaar ook alle bonnetjes en facturen. Zo bent u er zeker van dat u al uw onkosten claimt. Als u uiteindelijk één en ander gaat afronden en de vergoeding komt in zicht, zult u uzelf dankbaar zijn!

Bekijk meer letselschade tips

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *