afwachtenTip 23: houd rekening met een doorlooptijd. Als slachtoffer van een ongeval is het verstandig gedurende het hele traject rekening te houden met een doorlooptijd.

Houdt u het spreekwoord ‘geduld is een schone zaak’ hierbij in uw achterhoofd. Dit zal u zeker helpen! Letterlijk betekent het gezegde: wie rustig afwacht, wordt beloond. En dit is helemaal van toepassing op ieder letselschade-slachtoffer.

Er dient een hoop geregeld te worden!

Medische eindsituatie
Het lastige bij elke afzonderlijke letselschadezaak is dat die pas kan worden afgerond als er een ‘medische eindsituatie’ is. De definitieve schadevergoeding kan alleen worden vastgesteld als 100% duidelijk is wat de gevolgen zijn van het ongeluk. Zowel op lichamelijk als op psychisch vlak. En daar gaat tijd overheen. In ieder geval weken, vaak maanden, soms zelfs jaren.

Waarom wachten op medische eindsituatie?
Waarom kan het zo lang duren? De consequenties van het ongeluk zijn in de meeste gevallen niet direct duidelijk. De ernst en de aard van de letselschade kunnen veranderen. In het gunstigste geval heeft u snel minder last van ongemakken, blessures en/of pijn. Helaas komt het ook voor dat klachten verergeren of niet meer overgaan. Bepaald letsel komt niet direct aan het licht. En vaak is pas na verloop van tijd duidelijk of u uw oude leventje weer helemaal kunt oppakken. De tip is dus om, met de letselschade advocaat aan uw zijde, geduldig af te wachten.

Voorschotten opeisen
Betekent dat dan dat u met legen handen staat? Nee, zeker niet. Uw letselschade advocaat kan namelijk al in een vroeg stadium voorschotten claimen. Dit is erg belangrijk, want zo voorkomt u dat u in de financiële problemen komt. U zult hoe dan ook kosten maken door het letsel dat u heeft opgelopen. De voorschotten zullen die kosten dekken.

Er gaat tijd overheen
De tip is: houd rekening met een doorlooptijd. Letselschadezaken zijn ingewikkeld. Er gaat in de meest gevallen veel tijd overheen voordat het definitieve bedrag van de schadevergoeding kan worden vastgesteld.

Bekijk meer letselschade tips. Op onze homepage een overzicht.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *