Kosten tankenTip 24: houd uw reiskosten goed bij. Deze zijn namelijk in veel letselschadezaken een grote kostenpost. Nadat u letsel heeft opgelopen bij een ongeval, zult u veel moeten reizen. Zo zult u regelmatig naar het ziekenhuis en uw huisarts moeten gaan voor controles.

Logboek van gemaakte reizen
Misschien volgt u in verband met het letsel bepaalde therapieën? En ook voor de afspraken met uw letselschadeadvocaat, zult u op en neer pendelen. Het maakt in dit geval niet uit of u met uw eigen auto reist of van het openbaar vervoer en eventueel een taxi gebruikmaakt. In alle gevallen is het aan te bevelen exact bij te houden wanneer u waar naartoe reist.

Reist u per auto? Bewaar tankbonnen goed. Reist u met het openbaar vervoer? Op de website van OV chipkaart kunt u een overzicht van gemaakte reizen en gegenereerde transacties downloaden. Reist u met een taxi? Vraag de chauffeur om een kwitantie.

Bewaar alle bonnen, elke kwitantie, noteer afgelegde kilometers

Bewaart u hierbij ieder afzonderlijk bonnetje en elke kwitantie van de uitgaven die u doet. En noteer ook het aantal kilometers dat u per keer overbrugt. Een speciaal schriftje en/of een mapje zijn hierbij handige hulpmiddelen. Hierin kunt u een en ander overzichtelijk noteren en vervolgen op een veilige plek opbergen.

De belangrijkste reden om de reiskosten zo precies bij te houden, is dat u tijdens de behandeling van uw letselschadezaak over een handig logboek beschikt.

Bekijk ook: tip 21, houd alle uitgaven goed bij

Bewijs van gemaakte kosten
Met dit document in handen kan de totale omvang van de financiële letselschade berekend worden. Verder dient het natuurlijk als bewijs, mocht er discussie over ontstaan. U kunt met uw overzicht aantonen dat de opgevoerde kosten inderdaad gemaakt zijn.

Met een lijst van alle door u gemaakte reizen, zal er geen discussie ontstaan over deze kostenpost. Zo weet u zeker dat u uiteindelijk het hele bedrag vergoed krijgt!

Voor meer tips, bekijk onze 50 letselschade tips

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *