werkgever ontslaat werknemerTip 27: Letselschade? Ons advies: nooit ontslag nemen! Iedereen die aan wat voor ongeluk dan ook letsel heeft overgehouden, doet er goed aan geen radicale beslissingen te nemen wat betreft werk.

En de allerbelangrijkste tip is in dit geval: neem bij letselschade in ieder geval nooit ontslag! Als u besluit dit wel te doen, zult u er qua inkomen fors op achteruitgaan.

Minder werken door letsel
Dat u overweegt om uw baan op te zeggen, is heel begrijpelijk. Misschien bent u volledig of gedeeltelijk arbeidsongeschikt geraakt. Wellicht kunt u uw werk niet meer zo goed en snel uitoefenen zoals u voor het ongeval deed. Of u verwacht per direct of in de toekomst minder uren inzetbaar te zijn voor uw baas.

Besef dat het niet aan u is daar direct maatregelen voor te treffen. Het ongeval is u overkomen, u bent een slachtoffer. Dat u niet meer kunt werken, is niet uw keuze.

Werkgever moet doorbetalen
Het is de plicht van iedere werkgever een werknemer met letsel voor een periode van 2 jaar minimaal 70% van het loon te betalen. En voelt u zich als werknemer vooral niet bezwaard, want uw baas kan het doorbetaalde loon verhalen op de aansprakelijke partij.

Een goede werkgever heeft alle begrip voor uw zorgen. Hij beseft dat een ongeval met letselschade nooit de aanleiding kan zijn dat iemand wordt ontslagen. Biedt u dus vooral ook niet zelf uw ontslag aan!

Voor meer letselschade tips, volg de link om naar de homepage te gaan.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *