Gebroken beenTip 28: focus op uw herstel, wordt zo snel mogelijk beter! Probeert u zo goed mogelijk te herstellen, zorg goed voor uzelf.

Dit lijkt een vanzelfsprekende tip, maar we geven hem toch van harte! Na een ongeval met letsel, staat uw wereld op zijn kop.

Hoe onschuldig het letsel aanvankelijk misschien lijkt, de gevolgen zijn vaak groot. De kans dat u volledig in beslag wordt genomen door zorgen, pijn en geregel is groot.

Altijd eerst naar een arts
Stel uzelf eerst onder behandeling van een arts en volg het advies van de arts op. Blijven de klachten aanhouden, neem dan weer contact op met de arts. Zie ook: ga direct naar de huisarts

Neem voldoende rust
Houd in gedachten dat u er het meest bij gebaat bent zo snel mogelijk te herstellen. Dat betekent heel praktisch: voldoende rust nemen. Plan iedere dag voldoende relaxmomenten in.

Er zijn veel manieren om te ontspannen:

  • een stukje wandelen;
  • koffie drinken met de buren;
  • of even op bed liggen.

Kies de manier die bij u past.

Voorkom dat het letsel erger wordt
U zult zich ook snel beter voelen als u goed eet en voldoende nachtrust krijgt. Iedereen die een ongeluk meemaakt en letselschade oploopt, is kwetsbaar. Ook u bent gevoelig voor een dipje, een slecht humeur of een verdrietig gevoel.

De kern van deze tip is dat u zelf kunt voorkomen dat het letsel erger wordt. Door dag in, dag uit goed voor uzelf te zorgen, zakt u niet weg in somberheid of zelfs een depressie.

Bedenk eens waar u vrolijk van wordt. Ontspannen een film kijken, een goed boek lezen, puzzelen of afspreken met familie en/of vrienden? Bouw dit soort gelegenheden bewust in. En let hierbij constant op uw grenzen. Rustig aan doen is het beste advies!

Mocht het op een enkel moment toch nog mis gaan, dan verwijzen wij u naar de volgende pagina’s met tips:

45 ideeën voor ontspanning
Wat te doen bij een dip, enkele tips
Tips om jezelf op te vrolijken

Ons advies
Neem u voor, na het ongeval, vooral positief verder te leven en te blijven genieten. Heb contact met familie en vrienden. U bent dan zo snel mogelijk weer de oude!

Voor meer tips bij letsel, bezoek de homepage.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *