medisch-dossierTip 30: Geef anderen niet zomaar toestemming om uw medisch dossier in te zien. Het komt regelmatig voor in letselschadezaken dat de verzekeraar van de tegenpartij om uw medisch dossier vraagt.

In alle gevallen geldt één advies: geef nooit toestemming aan wie dan ook om deze gegevens in te zien. Niet mondeling en niet schriftelijk!

Vertrouwelijke gegevens
Uw medische gegevens zijn vertrouwelijk. U bent dus niet verplicht informatie over bepaalde aandoeningen en/of klachten uit het verleden te delen. De vertegenwoordiger van de veroorzaker van het ongeluk zal er alles aan doen de letselschadezaak zo snel mogelijk af te handelen.

Causaal verband
Hij zal er niet voor terugdeinzen uw medisch verleden in uw nadeel te gebruiken. Kwalen waar u vroeger last van had, kunnen in verband worden gebracht met uw huidige letsel. De kans dat u een volledige schadevergoeding krijgt, wordt daardoor kleiner.

Overleg met uw advocaat
Het opvragen van deze ‘oude gegevens’ kan er ook voor zorgen dat de hele kwestie vertraging oploopt. U wordt hier als slachtoffer erg door gedemotiveerd. Voorkomen moet worden dat een verzekeraar zonder reden gaat spitten in uw verleden. Geef uw medische gegevens dus nooit zomaar uit handen, overleg altijd met uw advocaat.

Waarschuwing
Deze tip bevat een waarschuwing: uw medisch verleden kan tegen u gebruikt worden. Laat de betrokken verzekeraar daarom nooit uw medische gegevens inzien zonder toestemming van uw eigen letselschadeadvocaat.

Volg de link en bekijk alle letselschade tips

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *