letselschade berekenenTip 33: Letselschadezaken zijn per definitie complex. Onze tip is dan ook: probeer uw schade niet zelf te berekenen. Misschien denkt u dat u wel het complete overzicht heeft.

Of misschien bent u van plan gebruik te maken van zogenaamde ‘handige tools’ die u helpen met letselschade berekenen.

U kunt deze tegenkomen in advertenties of op het internet. Ons advies: laat u niet misleiden, letselschade uitrekenen is een vak! Geen enkel letsel is hetzelfde en het uitrekenen is dan ook niet iets wat u zelf zomaar even doet!

Letselschade berekenen: een complex project
Waarom is het zo ingewikkeld vraagt u zich misschien af? Allereerst is letselschade nooit onder één noemer te vangen. Als u het slachtoffer bent van een ongeval met letsel, wordt u op meerdere terreinen benadeeld.

Denkt u aan lichamelijke verwondingen en aan materiële schade aan uw voertuig, kleding, sieraden of andere bezittingen. En vergeet belangrijke posten als financiële schade door inkomensderving en emotionele schade niet. Niet alle letsel zal even ernstig zijn. En sommige schade is in eerste instantie wellicht helemaal niet merkbaar.

Een letselschade deskundige weet dat en is daar op bedacht tijdens het proces van letselschade berekenen. Hij heeft de expertise in huis om alle huidige schade nauwkeurig in kaart te brengen en te calculeren. Vervolgens is hij in staat te beoordelen hoe uw huidige situatie verschilt van het scenario dat zou gelden als u niet bij het ongeluk betrokken was geraakt.

Voorbeeld: schade berekenen bij arbeidsongeschiktheid
We geven een voorbeeld: iemand raakt arbeidsongeschikt door een ongeval. Een letselschadeadvocaat heeft de taak te bepalen hoe het leven van dit slachtoffer zou zijn verlopen als het ongeval nooit had plaatsgevonden.

Voor een leek is dit een onmogelijke taak. Letselschade advocaten schakelen in dit soort gevallen speciale rekenmeesters in die geen enkel detail over het hoofd zien. De lijst met mogelijke schadeposten, nu en in de toekomst, is eindeloos.

Als u die doorneemt, zult u zeer waarschijnlijk veel punten tegenkomen die u in eerste instantie over het hoofd ziet. En dit maakt dus direct duidelijk waarom u een expert nodig heeft!

Letselschade advocaat inschakelen
Er zijn veel deskundigen met de juiste papieren én ervaring de u bij kunnen staan. Deze mensen zijn er voor ú. Zij hebben de kennis en kunde in huis die u nodig heeft. Probeer als letselschadeslachtoffer nooit zelf uw schade uit te rekenen.

Neem een professionele letselschadeadvocaat in de hand. Hij is in staat in uw specifieke geval alle componenten mee te laten wegen en geen enkele schadepost over het hoofd te zien.

Meer bruikbare letselschade tips? Volg de link en bekijk er 50!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *