LSA logoTip 34: zoek een andere advocaat, als u niet tevreden bent. Vertrouwen tussen u als slachtoffer met letsel en uw advocaat is dé basis voor een goede samenwerking. En alleen als er sprake is van een echte en oprechte medewerking van beide kanten zal uw letselschadezaak een goede afloop hebben.

Is er een klik?
U ervaart snel genoeg of er een klik is tussen u en de expert die u bijstaat. Voelt u die niet? Zorg ervoor dat u snel op zoek gaat naar een andere letselschade advocaat. En doet u dit zo snel mogelijk. Ga wat dit betreft op uw gevoel af en durf ernaar te handelen.

Optimale rechtsbijstand
Bij letselschadezaken staat veel op het spel. Er is sprake van letsel en uw belangen zijn groot. Net als de belangen van de tegenpartij. Precies daarom heeft u iemand nodig die tijdens ieder stapje in het traject optimale bijstand biedt.

De juiste letselschadeadvocaat vinden
Hoe vind u de juiste letselschadeadvocaat? Een belangrijk criterium is het lidmaatschap van de Vereniging van Letselschade Advocaten, LSA. Advocaten die bij deze vereniging zijn aangesloten, zijn op en top betrouwbaar.

Helaas zijn er veel mensen die zich als autoriteit presenteren terwijl ze dit niet zijn. Ze noemen zich bijvoorbeeld expert, regelaar of specialist. Kiest u voor een letselschade advocaat die bij de LSA is aangesloten dan weet u een aantal dingen zeker:

  • Hij of zij heeft een universitaire studie Rechten gedaan;
  • Heeft aantoonbare ervaring met letselschadezaken;
  • Moet voldoen aan de hoogst denkbare kwaliteitseisen

Aanvullend gelden in de dagelijkse praktijk voor ieder lid zware toetsingscriteria en gedragsregels. Integere letselschadeadvocaten controleren elkaar en houden elkaar continu scherp. En dat allemaal in uw belang!

Recente referenties opvragen
Het is ook aan te bevelen naar enkele recente referenties te vragen. U krijgt dan een goed idee van wat de ervaringen van andere slachtoffers zijn.

Niet tevreden, andere advocaat
Bent u niet helemaal tevreden met uw expert? Kunt u hem of haar niet voor de volle 100% vertrouwen? Wacht niet langer, neem direct een gekwalificeerde letselschadeadvocaat in de hand.