op huisbezoekTip 35: komt de verzekeraar bij u op huisbezoek, stel uw advocaat dan direct op de hoogte. Deze tip geldt voor alle slachtoffers met letsel. Zorg ervoor dat uw letselschadeadvocaat bij het eerste bezoek van de verzekeraar aanwezig is. Dit is een zeer belangrijke tip.

Twee partijen tegenover elkaar
Letselschadezaken zijn per definitie ingewikkeld. Er staan twee partijen tegenover elkaar met botsende belangen. Dit geldt zeker in gevallen waarbij de schade omvangrijk is.

Onafhankelijk expertisebureau wordt ingeschakeld
De verzekeringsmaatschappij die aansprakelijk is voor de schade zal in veel gevallen een ‘onafhankelijk expertisebureau’ inschakelen. Zo’n bureau heeft als taak de schade op deskundige wijze te beoordelen. De onafhankelijkheid van een dergelijk kantoor valt echter serieus te betwijfelen.

De zaak zo snel en zo voordelig mogelijk regelen
Alles wat van belang is in de zaak, wordt afgestemd in het voordeel van de tegenpartij. En die heeft maar één doel: de zaak zo snel en voordelig mogelijk regelen. Voordelig voor de verzekeraar dus en niet voor u! De tip is daarom: zorg ervoor dat u vanaf het allereerste begin wordt bijgestaan door een expert. Bij wat voor ongeval u ook betrokken was.

Uw advocaat regelt uw zaak
Laat uw advocaat altijd het woord doen. Tijdens iedere ontmoeting met de tegenpartij. En laat u nooit overhalen om welke mondelinge of schriftelijke verklaring dan ook af te leggen. Niet tegenover de verzekeringsmaatschappij en ook niet tegenover het zogenaamde onafhankelijke expertisebureau. Uw advocaat is uw schade-expert. Hij of zij is de enige de echt voor uw belangen kan en zal opkomen.

Direct een letselschade-advocaat inschakelen
Het is belangrijk om te weten dat u als slachtoffer niet automatisch iemand krijgt toegewezen. Het is uw eigen verantwoordelijkheid een letselschadeadvocaat in de hand te nemen. Doet u dat zo mogelijk direct na het ongeval!

Hoe eerder de zaak afgehandeld is hoe beter? Dit geldt niet voor letselschadezaken! Zorg ervoor dat u zich per direct laat ondersteunen door een professional. Hij of zij heeft de kennis en ervaring in huis om de zaak voor u zo goed mogelijk tot een einde te brengen.

Voor meer tips bij letselschade, volg de link.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *