schadevergoeding letselTip 36: claim tijdig voorschotten. Letselschadeslachtoffers lopen een groot risico om in de financiële problemen te komen. Een tip om dit te voorkomen is: claim tijdig voorschotten.

U bent betrokken geraakt bij een ongeluk, daardoor heeft u letsel en heeft u schade opgelopen (letselschade). In de nasleep van het ongeval zult u geconfronteerd worden met hoge, onverwachte kosten.

Extra uitgaven door het ongeval
Afhankelijk van de ernst, aard en omvang van de letselschade staan u allerlei extra uitgaven te wachten. Voorbeelden zijn:

  • zorgnota’s van uw ziektekostenverzekeraar;
  • extra reiskosten voor bezoekjes aan de huisarts;
  • en / of de specialist en rekeningen van uw huishoudelijke hulp.

Betalingsachterstanden vóór zijn
Stuk voor stuk onvoorziene onkosten als gevolg van het ongeval met letsel. Aanvankelijk zult u iedere afzonderlijke rekening gewoon kunnen voldoen. Gaandeweg, zo zult u merken, lopen al die bedragen enorm op. Er kan dan een moment komen waarop u niet meer in staat bent te betalen.

U kunt dit voor zijn! Het advies is niet te wachten. Wacht niet met het indienen van schadeclaims. Zodra u extra kosten heeft, overlegt u hierover met uw letselschadeadvocaat.

Verzoek tot uitbetaling van voorschot
Hij zal direct en regelmatig een verzoek indienen om een voorschot te krijgen. Zo compenseert u vanaf het begin al die onverwachte uitgaven die de letselschade met zich meebrengt. Op deze manier bent u er op tijd bij en houd u uw financiën goed op orde.

Het indienen van een voorschot kan zodra de tegenpartij de aansprakelijkheid heeft erkend. Dat is dan ook het eerste waar uw letselschadeadvocaat werk van zal maken.

De schade en het letsel die u heeft opgelopen, zorgen voor extra rekeningen. Spaar die nota’s en kwitanties niet op, maar laat uw advocaat regelmatig claims indienen.

Wilt u meer handige tips, bekijk onze 50 letselschade tips.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *