politieautoTip 4: Ga na een ongeval, nooit met de ander in discussie. Letsel kan in allerlei situaties ontstaan. U kunt te maken krijgen met een verkeers- of een bedrijfsongeval. Ook zijn er mensen die het slachtoffer worden van een mishandeling of bijvoorbeeld een hondenbeet. Stuk voor stuk onwenselijke en vooral vervelende, angstige voorvallen.

Als u letsel oploopt door een van bovengenoemde of een andere gebeurtenis, is het zaak snel en verstandig te handelen. Nummer 4 van onze tips luidt ‘ga niet in discussie‘. Kies direct na het oplopen van het letsel voor uzelf, voor uw veiligheid en uw rust.

De gedachte achter dit advies is dat u al in een erg stressvol tafereel beland bent. Door vervolgens met andere betrokkenen te twisten of eventueel zelfs te ruziën, ontstaat nog meer onrust en onbehagen. En dat is voor niemand goed! Onafhankelijke partijen zullen u uiteindelijk op deskundige wijze met raad en daad bijstaan in de afwikkeling van de letselschade. Daar kunt u op vertrouwen!

Tip 4, ‘ga niet in discussie‘, vergt misschien wat zelfbeheersing. Maar uw lange adem loont. Rust bewaren komt direct uw gezondheid ten goede en op de lange termijn ook uw gehele letselschadezaak.

(aanvullende tip: is er sprake van een verkeersongeval, vul dan direct het schadeformulier in. Dit dient te gebeuren op de plek van het ongeval. Vraag omstanders zo nodig om hulp. Op de volgende website vindt u een artikel met downloadbaar schadeformulier + uitleg en voorbeeld. Of gebruik de app.)

Bekijk alle 50 letselschade tips

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *