Afspraken makenTip 42: maak duidelijke afspraken. En vraag naar de strategie. Het is essentieel om tijdens het hele letselschade traject op één lijn te zitten met uw advocaat. Met name op het inhoudelijke vlak.

Zorg dat de neuzen dezelfde kant op staan met een éénduidig eindresultaat voor ogen. Alleen dan staat u een afronding te wachten waar u tevreden mee bent!

Plan van aanpak
Vraag bijvoorbeeld naar de strategie. Wanneer zet uw letselschade advocaat welke stappen? Door vragen te stellen, ook over de allerkleinste details, weet u waar u aan toe bent en wat u te wachten staat.

Alle afspraken die u gaandeweg maakt met uw letselschade advocaat kunt u vastleggen. Dit geldt voor telefonisch onderhoud, mailcontact en face-to-face gesprekken. Zo legt u een dossier aan met bijbehorende documenten. U houdt overzicht en voorkomt miscommunicatie.

Bekijk ook: Tip 15: Behandel uw letselschadezaak nooit alleen!

Deadlines en planning
Vergeet ook niet naar deadlines te vragen! Uw letselschadeadvocaat heeft een stappenplan. Wanneer wil hij wat bereikt hebben? Hoe krijgt hij dat voor elkaar? Welke werkzaamheden zijn nodig van zijn en uw kant? Is er letsel in het spel dan is het per definitie een ingewikkelde affaire. En tegelijkertijd ook indrukwekkend.

Het letsel en alle gevolgen zullen uw geduld en geestelijke veerkracht op de proef stellen. Hoe beter u van te voren op de hoogte bent van de route de u samen aflegt, hoe rustiger en succesvoller deze zal verlopen. Openheid en duidelijke afspraken tussen u en uw advocaat zijn voorwaarden voor een geslaagde afloop van de letselschade zaak.

Wilt u meer tips? Klik op letselschade tips en bekijk 49 andere.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *