onderzoek doen op internetTip 44: De kans is groot dat u voor het eerst in uw leven betrokken bent geraakt bij een ongeval waarbij u letsel heeft opgelopen.

Het is belangrijk dat u beseft dat dit ongeluk en het letsel allerlei gevolgen zal hebben. Op de korte termijn, maar zeker ook op de langere termijn. Letselschadezaken duren vaak lang en met deze tip willen we u op dit traject voorbereiden.

Het advies luidt: neem zodra u er de tijd en rust voor heeft een ochtend of middag vrij om u goed te oriënteren. De eerste, meest voor de hand liggende stap is te beginnen met googelen. Typt u bijvoorbeeld ‘informatie over letselschade’ in. U zult allerlei relevante info en tips tegenkomen.

Sites opslaan en aantekeningen maken
De links van sites die u overzichtelijk en duidelijk vindt, kunt u opslaan. Vervolgens is het verstandig al lezende aantekeningen te maken. Dit kunt u digitaal doen in Google Docs, in een Word-document of met pen en papier.

Duidelijkheid over de te nemen stappen
Gaandeweg zal duidelijk worden wat u allemaal te wachten staat, welke stappen u kunt zetten en bij welke personen en instanties u kunt aankloppen. Dit laatste is erg belangrijk. Weet dat u niet de enige bent en dat u terecht kunt bij diverse, zeer deskundige letselschadeadvocaten!

U kunt hen alle vragen voorleggen waar u via internet, familie of vrienden geen antwoord op krijgt. Zij kunnen u ook informatie geven die u zelf niet kunt vinden. Letselschade advocaten geven meestal een eerste gratis advies.

Handige website: 50 letselschade tips
Een van de meest complete en overzichtelijke sites is www.50letselschadetips.nl. Hier vind u onder meer adviezen voor direct na het ongeval zoals ‘verzamel zoveel mogelijk bewijs’.

En u leest wat allemaal niet te doen, bijvoorbeeld als de tegenpartij met een voorstel komt. Alle 50 tips zijn compact en in heldere taal geschreven. Nog een extra tip: print de voor u belangrijke tips uit, zodat u deze altijd bij de hand heeft!

Verzamel letselschade informatie
Verzamel belangrijke informatie over letselschade zodat u weet wat u kunt verwachten en bij wie u kunt aankloppen voor hulp, steun en aanvullende info.

Meer bruikbare letselschade tips? Volg de link en bekijk er 50!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *