een wondje op je handTip 45: Claim ook schadevergoeding bij licht letsel. Dit lijkt een voor de hand liggende tip, maar neemt u hem toch ter harte.

Door snel en direct te handelen richting de tegenpartij, stelt u in feite uw recht op schadevergoeding veilig. Het is vlak na een ongeval vaak erg moeilijk inschatten welke kosten u allemaal maakt.

En over toekomstige uitgaven is het al helemaal moeilijk nu een uitspraak te doen. In het ergste geval verergeren uw klachten en lijdt u meer schade.

Het letsel lijkt mee te vallen
Soms lijkt het letsel aanvankelijk mee te vallen. Sommige schadeposten worden pas na weken of maanden duidelijk. Als u bijvoorbeeld een bezoek brengt aan de EHBO, wordt u direct geholpen.

U krijgt echter geen rekening mee naar huis, die stuurt uw ziektekostenverzekeraar pas na een aantal weken. En één bezoekje kan een fikse nota opleveren.

Uitgaven structureel bijhouden
Misschien gaat u een paar dagen na het ongeluk weer aan het werk. Het kan dan zo zijn dat pas na een aantal maanden blijkt dat u alle werkzaamheden toch niet als vanouds kunt volbrengen. Het is zaak dat u vanaf het begin alle uitgaven en onkosten bijhoudt die de letselschade met zich meebrengt.

U zult er versteld van staan hoe een aantal kleine uitgaven tot een heel groot eindbedrag kunnen oplopen.

Direct tegenpartij aansprakelijk stellen
In samenspraak met uw letselschadeadvocaat stelt u direct de tegenpartij aansprakelijk en dient u een schadeclaim in. Zo lopen de kosten niet op. En zo kan er geen situatie ontstaan waarin u een en ander niet meer kunt betalen.

Als gevolg van het ongeluk met letselschade heeft u al meer dan genoeg aan uw hoofd. Extra financiële zorgen moeten dus voorkomen worden! Vergeet niet: het is uw recht als letselschadeslachtoffer om alle geleden schade in totaliteit vergoed te krijgen, tot de laatste euro!

Direct schadeclaim indienen
Is de schade maar beperkt of is er slechts sprake van licht letsel? Ook dan is het advies: dien direct een schadeclaim in bij de verantwoordelijke partij.

Nog een letselschade tip? Klik op de link en ga door naar de homepage.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *