wijzendTip 46: Dit is een echte eyeopener voor veel mensen: in gevallen van eigen schuld heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Dit hangt uiteraard geheel van de situatie af. Bent u door eigen toedoen betrokken geraakt bij een ongeval met letselschade? Laat het er niet bij zitten en vraag een letselschade advocaat om een gratis beoordeling!

Recht op schadevergoeding bij ‘eigen schuld’; hoe zit dat?
Een ongeluk zit in een klein hoekje. U kunt zomaar te maken krijgen met een aanrijding, calamiteit of pech. Dit kan bijvoorbeeld in het verkeer gebeuren, op uw werk, thuis of elders. In veel gevallen is er een tegenpartij aan te wijzen die verantwoordelijk is voor de schade en het letsel. Maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat de situatie door uw handelen is ontstaan.

Ook dan heeft u soms recht op schadevergoeding. Zo worden ongemotoriseerde verkeersdeelnemers wettelijk in bescherming genomen. En bij arbeidsongevallen heeft de werkgever een zeer strenge zorgplicht die in de praktijk vrijwel nooit wordt nagekomen. In deze gevallen, kunt u vaak een deel van uw schade claimen, ook al is het ontstaan van het letsel (deels) uw eigen schuld.

Paar voorbeelden
U maakte een verkeerde inschatting, reageerde net iets te laat of zag iets of iemand over het hoofd. Ter verduidelijking een paar voorbeelden van eigen schuld.

Voorbeeld #1: u bent aan het fietsen, slaat af, vergeet uw hand uit te steken en wordt aangereden door een auto.

Voorbeeld #2: Tijdens een motorritje haalt u een auto in die op dat moment linksaf slaat en u aanrijdt. De richtingaanwijzer van de auto heeft u niet gezien.

Voorbeeld #3: U bent op uw werk en glijdt uit, terwijl u over een net gedweilde vloer met een waarschuwingsbord loopt.

Het kan ons allemaal gebeuren. En denkt u vooral niet dat u nergens recht op heeft omdat u de veroorzaker bent. Zorg dat u bijgestaan wordt door een erkende letselschadespecialist.

Mogelijk komt u in aanmerking voor schadevergoeding
Het is absoluut mogelijk dat u in aanmerking komt voor een schadevergoeding. In de meeste gevallen gaat het om maar liefst 50% tot 70% van de totale schade. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van de situatie, de omstandigheden, de ernst en alle mogelijke gevolgen.

Vraag altijd een letselschadeadvocaat om een beoordeling
Een gediplomeerde letselschadeadvocaat kent alle details van de Nederlandse wetgeving en kan uw situatie uiterst accuraat beoordelen. Wetten kunnen soms tot verrassende, voor u gunstige inzichten leiden!

Heeft u te maken met letselschade? Wees er dan van bewust: ook als u zelf verantwoordelijk bent, heeft u vaak recht op een vergoeding!

Deze website bevat 50 tips. Tips bij letsel. Bezoek de homepage voor meer tips.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *