vaststellingsovereenkomstTip 47: Zorg er als letselschadeslachtoffer voor dat u nooit zomaar de vaststellingsovereenkomst ondertekent. Het is zaak altijd eerst professioneel juridisch advies in te winnen!

Wat is een vaststellingsovereenkomst?
Een vaststellingsovereenkomst is een officieel document waarin onder meer de totale schadevergoeding wordt genoemd. Deze is onderverdeeld in verschillende posten en wordt aangevuld met essentiële afspraken en toelichtingen. De overeenkomst wordt opgesteld als het grootste deel van het letselschadetraject achter de rug is. De zaak nadert de afrondende fase. Het is duidelijk hoe de totale letselschade er uitziet én in de toekomst uit zal zien.

Zo snel mogelijk door met ‘het gewone leven’
Veel letselschadeslachtoffers willen na het ongeluk het liefst zo snel mogelijk door met ‘het gewone leven’. Zodra ze op de been zijn, willen ze het ongeval en alles wat ermee te maken heeft achter zich laten. Heel begrijpelijk, maar helaas ook de reden waarom veel mensen te snel een handtekening zetten.

Zet pas een handtekening als uw advocaat aangeeft dat u kunt tekenen
En is de overeenkomst eenmaal ondertekent, dan is het in de meeste gevallen niet meer mogelijk er op terug te komen. Laat dit u niet gebeuren. U kunt zichzelf en uw naasten flink benadelen als u niet exact weet wat u tekent. Het beste advies is daarom: neem een erkende letselschade advocaat in de hand. En zet pas een handtekening als hij of zij zegt dat u kunt tekenen!

Eerst een beoordeling door een letselschade advocaat
Een letselschade expert kan samen met u de complete overeenkomst bestuderen. Inclusief de kleine lettertjes, noten, aanvullingen et cetera. Hij kan vervolgens uitleggen wat iedere zin betekent en welke gevolgen de vastgelegde afspraken voor u hebben. Een advocaat weet precies met welke schadeposten rekening moet worden gehouden.

Voorkom problemen!
Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u tijdelijk niet kunt werken of dat u volledig arbeidsongeschikt raakt. Een ongeval met letselschade kan levenslange gevolgen hebben. Een laatste check door een letselschadespecialist is dus essentieel. U voorkomt hiermee veel toekomstige frustraties en financiële problemen!

Teken nooit de definitieve overeenkomst voordat u zeker weet dat alles klopt. Een letselschadeadvocaat kan alle afspraken onder de loep nemen en er voor zorgen dat u op geen enkele wijze benadeeld wordt.

Voor meer letselschade tips, verwijzen wij u naar de homepage. Volg de link.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *