depressiviteitTip 48: Claim smartengeld. Voor iedereen die letsel oploopt door de schuld van iemand anders geldt: u heeft recht op smartengeld! Als letselschade slachtoffer komt u in eerste instantie in aanmerking voor een vergoeding van alle materiële schade die u ondervindt na het ongeluk.

Belangrijke voorbeelden hiervan zijn het gemiste inkomen en allerlei kosten die u maakt.

Emotionele schade
Naast materiële schade is er bij letselschadezaken ook sprake van niet-materiële schade. De zogenoemde emotionele schade. De vergoeding die u voor deze schade krijgt, wordt smartengeld genoemd. Het is dus goed om te beseffen dat u bovenop de ‘praktische’ schadevergoeding ook een bedrag kunt claimen voor het leed dat u is overkomen.

Leed in de zin van gederfde levensvreugde. Leed kan ontstaan door lichamelijk en/of geestelijk letsel. Hoe u zich zult voelen na het ongeval en hoe uw leven in allerlei opzichten zal veranderen, is niet direct te overzien. Daarom bij deze de tip een dagboekje bij te houden.

Ook belangrijk: Tip 25: houd een logboek bij van de hulp die door anderen is verleend

Dagboek geeft inzicht in het verloop
Terugkijkend en teruglezend zult u merken dat het ongeval meer negatieve gevolgen heeft dan u in eerste instantie vermoedde. Bent u samen met uw advocaat in de schaderegelingsfase beland, dat is een dergelijk logboekje van het grootste belang.

Er kunnen conclusies getrokken worden over wat u allemaal niet meer kunt en wat dit met u doet. En of dit leed nu tijdelijk of blijvend is, u heeft recht op een passende vergoeding. Het bijhouden van een dagboek is dé perfecte manier om een rechtvaardige smartengeld vergoeding te claimen.

Houd bij hoe uw leven na het ongeluk is veranderd en hoe u zich hierover voelt. U heeft hiermee namelijk bewijs in handen waarmee u gecompenseerd kunt worden voor het verminderde plezier in uw leven.

Wij plaatsten 50 letselschade tips op een rijtje. Bekijk ze nu.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *