Smartphone cameraTip 5: Fotografeer direct de situatie rondom de plek van het ongeval. Daarmee kunt u aantonen dat u daadwerkelijk slachtoffer bent.

U bewijst hiermee dat de tegenpartij verantwoordelijk is voor het ontstaan van het ongeval.

Het op beeld vastleggen van de situatie is één van de beste methoden om uw juridische positie te versterken.

De gevolgen en de aansprakelijkheid
Op het moment dat u letsel oploopt, kan dit grote gevolgen hebben. U ondervindt dagelijks hinder van uw lichamelijke- en psychische klachten. Ook krijgt u te maken met vele verschillende, onvoorziene uitgaven.

De aansprakelijke partij is ervoor verantwoordelijk dat uw financiële situatie zo spoedig mogelijk wordt hersteld, naar de situatie van vóór het ongeval. Onze tip: maak duidelijke foto’s van de locatie, de plek van het ongeval en uw verwondingen, zodat de tegenpartij hiervoor juridisch aansprakelijk kan worden gehouden.

Vraag omstanders foto’s te maken van alles wat in deze situatie relevant is. Dit is een sterke vorm van bewijsvoering, waarmee u uw recht op schadevergoeding veilig kunt stellen.

Maak foto’s, verzamel bewijs
Wie schadevergoeding eist, zal moeten aantonen dat de ander wettelijk aansprakelijk is. Wanneer u schade wilt gaan verhalen, staat u een stuk sterker wanneer u duidelijke foto’s heeft van uw verwonding en de ongevalslocatie. Dit kan ook een eventuele discussie met de aansprakelijke WA-verzekeraar voorkomen. Zeker, wanneer er geen getuigen zijn.

Aantonen omvang lichamelijk letsel
Lichamelijk letsel kan na verloop van tijd minder worden of verdwijnen, waardoor er, op het moment dat de schade verhaald kan worden, niks meer of te weinig van te zien kan zijn. Het is dan erg moeilijk om op zo’n moment nog betrouwbaar over te komen. Wanneer u duidelijke foto’s heeft gemaakt, staat u sterk.

Ook is het verstandig om deze foto’s iedere maand opnieuw te nemen, waardoor men duidelijk kan zien hoe het verloop van de blessure is gegaan. Zie ook: fotografeer lichamelijk letsel.

Fotografeer de plek van het ongeval
Wanneer u schade heeft opgelopen door een ongeval kan het ook erg belangrijk zijn om foto’s te maken van de plaats van het ongeval, waardoor u later ook uw onschuld zou kunnen bewijzen en kunt aantonen waardoor u uw letsel heeft opgelopen.

Letselschade is erg vervelend en het kan soms erg lastig zijn om schade te verhalen. Gelukkig is het door gebruik te maken van dit advies een stuk makkelijker om uw gelijk te bewijzen.

Tip: bewaar uw foto’s in de cloud, zo heeft u altijd een veilige backup. Google Photo’s is een uitstekende oplossing voor het backuppen van foto’s.

(aanvullende tip: is er sprake van een verkeersongeval, vul dan direct het schadeformulier in. Dit dient te gebeuren op de plek van het ongeval. Vraag omstanders zo nodig om hulp. Op de volgende website vindt u een artikel met downloadbaar schadeformulier + uitleg en voorbeeld. Of gebruik de app.)

Bekijk alle 50 letselschade tips

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *