VerjaringTip 50: Let goed op de verjaringstermijn! In iedere letselschadezaak is het van het allergrootste belang direct de letselschade bij de aansprakelijke partij te melden. Onmiddellijk na de gebeurtenis.

Zo voorkomt u verjaring van uw zaak. Het best kunt u dit doen met een aangetekende aansprakelijkheidsbrief. Kunt u dit niet zelf, vraag dan om hulp.

Aansprakelijkheidsbrief versturen
In de aansprakelijkheidsbrief stellen uw advocaat en u de andere partij officieel aansprakelijk voor alle schade die het ongeval tot gevolg heeft. In letselschadezaken is het altijd aan het slachtoffer om aan te tonen dat hij of zij binnen de verjaringstermijn aanspraak maakt op schadevergoeding. Een (aangetekende) brief is daar de eerste stap toe.

‘Ga direct naar de huisarts’, dat is één van onze belangrijkste tips voor slachtoffers met letsel. Met direct bedoelen we zo snel mogelijk na het ongeval. Lees verder, bekijk tip 9.

Verder moet u als slachtoffer kunnen bewijzen dat u de aansprakelijke partij op de hoogte heeft gesteld. Maakt u dus een kopie van de brief aan de tegenpartij en bewaar ook het verzendbewijs! Wees in de brief zo duidelijk en helder mogelijk en vraag de verantwoordelijke partij in ieder geval om de aansprakelijkheid binnen twee weken te erkennen.

Verjaringstermijn veiligstellen: aangetekende brief, per e-mail, per telefoon
Het kan geen kwaad de aangetekende brief te ondersteunen. U kunt bijvoorbeeld een email sturen met aanvullende informatie of een telefoontje plegen waarin u bepaalde aspecten uitlegt. In beide gevallen geldt ook weer: houd deze als bewijs. Print de email uit en bewaar hem ook online.

In het geval van het telefoongesprek kunt u vragen of u dit mag opnemen. Dit kan vanaf uw smartphone (Android) (Apple iOS) In een email of een telefoongesprek kunt u het letsel toelichten, belangrijke details benadrukken en een aantal feiten nog eens herhalen.

U bent slachtoffer met letsel. Voorkomen verjaring van uw zaak. Meld de letselschade zo snel mogelijk na het ongeluk bij de verantwoordelijke partij.

De wet kent meerdere verjaringstermijnen. de belangrijkste zijn die van 3 en 5 jaar.

Een aangetekende brief aan wederpartij met de mededeling dat de verjaring wordt gestuit is het beste middel om uw rechten veilig te stellen.

Ontvang 50 tips bij letsel, klik op de link.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *