Letsel opgelopen na een ongelukTip 6: Zodra u in veiligheid en van de eerste schrik bekomen bent, is het belangrijk zorgvuldig wat zaken te noteren. Tip 6 is: noteer de basisgegevens van alle partijen die volgens u schuldig zijn.

Probeert u dit te doen zodra u daartoe in staat bent. En op het moment dat alle betrokkenen nog op de plek van het ongeluk aanwezig zijn.

Dit advies raden wij van harte aan bij ieder ongeval waarbij sprake is van letsel. Denkt u aan verkeersongelukken en bedrijfsongevallen met letsel, maar ook bijvoorbeeld een hondenbeet of welk ander ongeluk dan ook.

In sommige situaties lijkt het letsel op het moment zelf mee te vallen, maar blijkt één en ander achteraf toch ernstiger uit te pakken.

Noteer altijd direct de NAW-gegevens
Neemt u het zekere voor het onzekere en noteer in ieder geval de zogenoemde NAW-gegevens (naam, adres en woonplaats) en het telefoonnummer. Nog beter, vraag om een identificatiebewijs, controleer de foto en noteer het ID-nummer. Maak een foto van het identiteitsbewijs met uw smartphone. Of vraag omstanders dit te doen.

Noteer gegevens van getuigen
Zijn er getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren? Noteert u dan ook van deze mensen de basisgegevens. Bent u zelf niet in staat te schrijven, schroom dan niet om de hulp van omstanders in te schakelen. Tijdens de afwikkeling van de letselschadezaak is het belangrijk dat contact kan worden gezocht met iedereen die betrokken was.

Nummer 6 in deze serie tips: noteer de basisgegevens van alle partijen die volgens u schuldig zijn. U zit er waarschijnlijk niet op te wachten om direct na een ongeluk aan betrokkenen naam, adres en telefoonnummer te vragen. Maar achteraf, als blijkt dat u deze gegevens nodig heeft, bent u blij dat u dit advies heeft opgevolgd!

Nooit achteraf
Spreek nooit af zaken achteraf in orde te maken. Regel het direct. Lukt dat niet, vraag om hulp. In de praktijk blijkt vaak dat de tegenpartij weigert om telefonische oproepen te beantwoorden, waardoor het lastig wordt de schuldige te traceren.

Werkt de tegenpartij niet mee, heeft deze de plek van het ongeluk verlaten of ontstaat er discussie, bel dan direct 112.

(aanvullende tip: is er sprake van een verkeersongeval, vul dan direct het schadeformulier in. Dit dient te gebeuren op de plek van het ongeval. Vraag omstanders zo nodig om hulp. Op de volgende website vindt u een artikel met downloadbaar schadeformulier + uitleg en voorbeeld. Of gebruik de app.)

Bekijk alle 50 letselschade tips

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *