getuigenTip 7: heeft te maken met: andere betrokkenen en omstanders van het ongeval met letsel wat u is overkomen. Verzamel de gegevens van zoveel mogelijk getuigen is onze 7e tip.

Het is verstandig om, zodra uzelf en de situatie rustig en onder controle zijn, een rondje te doen langs betrokkenen en omstanders. Probeert u van iedereen in ieder geval naam, adres en telefoonnummer te noteren.

Dat kan gewoon met pen en papier, maar bijvoorbeeld ook in uw telefoon. Bent u gewond geraakt en kunt u dit niet zelf, vraag omstanders om hulp. Of bel de politie.

Vraag getuigen zelf hun gegevens op te schrijven
Bent u erg van streek of kunt u zich niet voortbewegen? Dan geven we het advies mensen te vragen zelf hun gegevens op te schrijven. Maak het uzelf niet moeilijk door direct ook naar de getuigenis te vragen. Het gaat erom dat, als later verklaringen van getuigen nodig blijken, u deze mensen kunt bereiken.

Getuigenverklaring: krachtig bewijs
Afhankelijk van het ontstane letsel en de complexiteit van het ongeluk, kunnen getuigen van allerhande ongevallen essentieel zijn. Bent u gewond geraakt op uw werk of in het verkeer? Is er sprake van een mishandeling op straat of in een publieke ruimte? Misschien bent u door een huisdier van een bekende of vreemde aangevallen en/of gebeten? Onthoud dat in al deze gevallen getuigenverklaringen u later van dienst kunnen zijn.

Van alle tips is deze erg belangrijk en in sommige gevallen zelfs onmisbaar in een later stadium van uw letselschade-zaak. Tip 7, verzamel zoveel mogelijk getuigen, raden wij iedereen aan! Ook als u denkt “het valt wel mee” of “het is waarschijnlijk niet nodig”.

(aanvullende tip: is er sprake van een verkeersongeval, vul dan direct het schadeformulier in. Dit dient te gebeuren op de plek van het ongeval. Vraag omstanders zo nodig om hulp. Op de volgende website vindt u een artikel met downloadbaar schadeformulier + uitleg en voorbeeld. Of gebruik de app.)

Bekijk alle 50 letselschade tips

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *