HuisartsTip 9: ‘Ga direct naar de huisarts’, dat is nummer 9 van onze tips voor slachtoffers met letsel. Met direct bedoelen we zo snel mogelijk na het ongeval.

Een bezoek aan uw eigen huisarts en eventueel een medisch specialist is op de allereerste plaats in het belang van uw gezondheid. Een arts onderzoekt u, stelt vast wat voor blessure(s) u heeft, hoe ernstig deze zijn en welke behandeling nodig is.

Daarnaast kan hij ook concluderen of de verwondingen zijn ontstaan tijdens het ongeluk. En dit is van belang voor uw letselschadezaak. Net als bij de andere tips, benadrukken wij ook nu dat dit advies geldt voor iedereen die een kwetsuur heeft opgelopen, bij wat voor ongeluk dan ook.

Heeft u schade en verwondingen opgelopen bij een calamiteit op uw werk? Bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeluk? Heeft een hond u gebeten? Bent u slachtoffer van een andere gebeurtenis? Ga zo spoedig mogelijk naar uw huisarts! Als uw arts u doorverwijst naar het ziekenhuis, ga daar dan ook zo spoedig mogelijk naartoe.

En voor al die mensen die oprecht geloven in het goede van de mens: ervaring leert helaas dat de andere partij zijn kans zal grijpen als u geen bewijzen heeft.

Als u gewond bent geraakt bij een verkeersongeval, is het belangrijk dat u zich meldt bij een arts. Niet alleen voor het verdere herstel en uw genezing. Ook voor de latere juridische afhandeling is dit essentieel. Als u zich niet bij uw huisarts meldt, bestaat de kans dat u later niet meer kunt aantonen dat het letsel veroorzaakt is door het ongeval. Bron: een arts raadplegen – deletselschaderaad.nl

Hoewel hierboven door De Letselschade Raad wordt geadviseerd u zich ‘bij een verkeersongeval’ bij een arts te melden, is het (vanuit juridisch perspectief) vanzelfsprekend van belang dat u dit in elke situatie doet, ongeacht het soort ongeval.

De kern van tip 9: hoe sneller er duidelijkheid is over de aard van uw verwondingen en de relatie met het ongeval, hoe beter. Als u kunt aantonen dat uw letsel het directe gevolg is van het ongeluk, heeft de tegenpartij geen weerwoord.

(aanvullende tip: is er sprake van een verkeersongeval, vul dan direct het schadeformulier in. Dit dient te gebeuren op de plek van het ongeval. Vraag omstanders zo nodig om hulp. Op de volgende website vindt u een artikel met downloadbaar schadeformulier + uitleg en voorbeeld. Of gebruik de app.)

Voor meer letselschade tips, bekijk ons overzicht van 50 letselschade tips

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *